Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 08-09-2016 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 08-09-2016 | Ξεκινήσαμε με μαθηματικά, προσθέσαμε αρχαία ελληνικά, Οδύσσεια, βιολογία, οικιακή οικονομία. Να μας έχει ο Θεός καλά να συνεχίζουμε. | Καλό διάβασμα |

banner-06

banner-06

menu

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Οφθαλμαπάτες (geometrical ή size optical illusions)

from: panosgn

Σήμερα θα σας δείξουμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές οφθαλμαπάτες της κατηγορίας geometrical ή size optical illusions. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι είναι οφθαλμαπάτες που σχετίζονται με το μέγεθος δύο ή περισσοτέρων αντικειμένων. Στην πραγματικότητα το μέγεθός τους είναι το ίδιο, όμως η οφθαλμαπάτη το κάνει να φαίνεται ίσο.


Πρώτη οφθαλμαπάτη.
Δημιουργήθηκε το 1889 από τον Joseph Jastrow. Ενώ ενώ το κίτρινο σχήμα φαίνεται να είναι μεγαλύτερο, στην πραγματικότητα είναι και τα δύο ίσα.













Δεύτερη οφθαλμαπάτη.
Δημιουργήθηκε από τον Μuller-Lyer. Ενώ φαίνεται η πρώτη οριζόντια γραμμή να είναι η μικρότερη και η δεύτερη η μεγαλύτερη, στην πραγματικότητα και οι τρεις οριζόντιες γραμμές, είναι ίσες.









Τρίτη οφθαλμαπάτη.
Δημιουργήθηκε το 1897 από τον H.Z. Ebbinghaus. Ενώ φαίνεται ο δεξιά πορτοκαλί κύκλος να είναι μεγαλύτερος, στην πραγματικότητα είναι και οι δύο ίσοι.









Τέταρτη οφθαλμαπάτη.
Δημιουργήθηκε το 1889 από τον Franz Muller-Lyer. Ενώ φαίνεται ότι οι δεξιά κόκκινες γραμμές να είναι μεγαλύτερεςστην πραγματικότητα είναι ίσες σε μέγεθος με τις αριστερές.







Πέμπτη οφθαλμαπάτη.
Δημιουργήθηκε επίσης από τον Franz Muller-Lyer. Ενώ η πάνω κίτρινη γραμμή φαίνεται μεγαλύτερη, στην πραγματικότητα είναι ίση με την κάτω.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...